Президентът на Казахстан Касим-Жомарт Токаев заяви, че няма да бъде президент

...
Президентът на Казахстан Касим-Жомарт Токаев заяви, че няма да бъде президент
Коментари Харесай

Токаев: Ще бъда президент на Казахстан само 2 мандата

Президентът на Казахстан Касим-Жомарт Токаев съобщи, че няма да бъде президент повече от два мандата.

" Не знам докога ще бъда президент на Казахстан, само че е безусловно несъмнено, че в сходство с Конституцията, не повече от два мандата. Тоест няма да има смяна на законите, а още по-малко на Конституцията ", акцентира Токаев в изявление за държавната телевизия " Хабар 24 ".

Държавният глава означи, че неговата задача като президент е да реализира позитивни резултати в трансформацията на цялото общество, на цялата политическа система и на стопанската система.

" Мога да кажа, че съществено мисля за промяна на парламентарната система у нас и несъмнено на партийната система ", означи Токаев.

Той не скри, че по време на януарските протести е изискал да поеме контрола над основния Съвет за сигурност от някогашния президент Нурсултан Назарбаев. Предаването на пълномощията стана в придвижване, призна Токаев.

На 2 януари в редица обитаеми места в Казахстан започнаха протести срещу повишаването на горивата. След няколко дни те минаха в всеобщи вълнения и нападения против властта в доста градове, припомня ТАСС.

Пострадаха хиляди хора, има и починали. Над 5100 души са арестувани за присъединяване в вълнения.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР